Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Živáňská na jehle

Živáňská na jehle

počet osob
12

čas přípravy
20 min. příprava
180 min. pečení masa

obtížnost
střední

druh jídla
Klasická kuchyně

Potřebujeme

1 kg vykostěných kuřecích stehen
1 kg vepřové krkovice
1 kg hovězí roštěné
1 PL koření BÍLÁ MASA
2 PL koření ŽIVÁŇSKÁ
1 PL koření AMERIKA
2 středně velké cibule
10 plátků bílého špeku
sůl
slunečnicový olej
alobal

Bílá masa nakoupíte zde
Živáňská nakoupíte zde
Amerika nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso očistěte, zbavte blan a nakrájejte na plátky. Kuřecí jen napůl, vepřové na asi 2cm a hovězí 1cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte na cca 0,5cm kolečka.

2Maso potřete slunečnicovým olejem, posypejte solí a kořením. Kuřecí - BÍLÁ MASA, vepřové – ŽIVÁŇSKÁ, hovězí - AMERIKA.

3Maso napíchejte na velké grilovací jehly v pořadí hovězí – cibule – vepřové – špek – kuřecí – cibule – hovězí atd.

4Jehly s masem položte na alobal a zabalte je do něj nejlépe ve dvou vrstvách. Na plechu je dejte péct do vyhřáté trouby na 160 °C cca na 3 hodiny.

5Když je maso měkké, opatrně z alobalu jehly vyndejte a výpek slijte do pánve a zredukujte ho na hustší omáčku.

6Maso sundejte z jehel, přelijte zredukovanou omáčkou a podávejte na velkém tácu s pečeným bramborem, chlebem nebo bramborovým salátem.

Tuto variantu ŽIVÁŇSKÉ NA JEHLÁCH s oblibou používám jako součást teplých bufetů na svatbách, rautech, cateringových akcích či grilovačkách. Je to skvělé i jako slavnostní rodinné jídlo.

Trochu víc práce, ale věřte, že se vám za toto jídlo dostane dostatečného obdivu a bude všem chutnat.

Dobrou chuť přeje Davídek!

Chcete vyzkoušet tuto novou směs koření? Nakupujte vašim známým a přátelům koření vy, přímo na jméno, a v rámci našeho bonusového systému od nás máte na výběr letošní novinky na testování zcela ZDARMA. Navíc při společném nákupu PRO VÍCE OSOB od nás máte v 99 % také POŠTOVNÉ ZCELA ZDARMA!